Voetbalcompetitie MLS onderzoekt kritiek eigenaar Real Salt Lake

Voetbalcompetitie MLS onderzoekt kritiek eigenaar Real Salt Lake ANP

De Amerikaanse voetbalcompetitie MLS gaat een onderzoek doen naar aanleiding van de uitspraken van eigenaar Dell Loy Hansen van voetbalclub Real Salt Lake. "We zijn ernstig bezorgd over de beschuldigingen die zijn gemaakt in een artikel over de taal en het gedrag van Real Salt Lake-eigenaar Dell Loy Hansen", zegt de MLS in een verklaring.

Hansen uitte in een radio-interview kritiek op de spelers die weigerden in actie te komen uit protest tegen het politiegeweld tegen zwarte Amerikanen. "Het is alsof iemand je neergestoken heeft en je het mes eruit probeert te halen en weer door probeert te gaan. Het gebrek aan respect ging voor mij persoonlijk ver", zei Hansen. "Het heeft veel wind uit mijn zeilen gehaald, wat betreft mijn inspanningen om spelers aan te trekken en een sterk team te bouwen."

"Ik respecteert de inspanningen van Hansen om de voetbalsport op te bouwen in Utah, maar ik verschil ernstig van mening met de uitspraken die hij heeft gedaan en de manier waarop. Die komen niet overeen met de zienswijze van de MLS", zei bestuurder Don Garber van de Major League Soccer.

Nieuws

menu