Vitesse-trainer Letsch: de spelers mogen dromen

Vitesse-trainer Letsch: de spelers mogen dromen ANP

Van Thomas Letsch mogen de voetballers van Vitesse best een beetje dromen, maar zelf blijft de Duitse trainer heel nuchter. "Ik ga vooral analyseren wat er in de tweede helft gebeurde, dat is voor mij nu belangrijk", zei Letsch na de zege op Feyenoord (1-0). "De spelers mogen dromen wat ze willen. Ik denk in mijn wildste dromen alleen maar aan de komende wedstrijd, woensdag tegen AZ."

Vitesse verloor aan het begin van het seizoen nipt bij Ajax (2-1), maar versloeg daarna in de eigen Gelredome eerst PSV en zondag ook Feyenoord. De Arnhemse ploeg staat derde in de Eredivisie, vlak achter Ajax en PSV.

"De eerste helft voetbalden we geweldig. We controleerden de wedstrijd. Maar in de tweede helft werd het te snel een overlevingstocht voor ons. Je zag de vermoeidheid toeslaan", zei Letsch, wiens elftal donderdagavond nog in het bekertoernooi had gewonnen bij Willem II (0-2). "Wij hadden geluk, maar we beschikken ook over een heel goede keeper."

De overwinning op het zo lang ongeslagen Feyenoord roept de vraag op of Vitesse een rol kan gaan spelen in de titelstrijd. "Als we gefocust zijn, zijn we heel moeilijk te verslaan. Maar als we op 90 procent spelen, kunnen we ook van iedereen verliezen", zei Letsch. "Deze zege geeft heel veel vertrouwen voor de komende wedstrijden. Hopelijk behalen we woensdag bij AZ ook een goed resultaat. En misschien ga ik dan onder de kerstboom wel eens denken over wat we in de tweede seizoenshelft kunnen bewerkstelligen."

Nieuws

menu