Vitesse klopt ADO ondanks onnodige rode kaart Tannane

Vitesse klopt ADO ondanks onnodige rode kaart Tannane ANP

Vitesse blijft het uitstekend doen in de eredivisie. De Arnhemmers waren zondag te sterk voor ADO Den Haag (0-2) en hebben na vijf wedstrijden twaalf punten. Vitesse verloor dit seizoen tot dusverre alleen van Ajax, dat na zondag ook op twaalf punten staat.

Vitesse was duidelijk de betere ploeg. ADO maakte een machteloze indruk. Armando Broja drukte het krachtsverschil na ruim een half uur spelen uit in de score. De Albanees, die wordt gehuurd van Chelsea, scoorde in de rebound: 0-1.

Oussama Tannane gaf ADO kort voor rust opeens weer hoop. De spelmaker van Vitesse vond dat hij een vrije trap moest krijgen. Toen dat niet gebeurde maakte hij misbaar richting scheidsrechter Richard Martens, die Tannane bestrafte met een gele kaart. Tannane riep daarna "mafkees" richting Martens. Een tweede gele en dus rode kaart was het gevolg.

Tannane schreeuwde daarna over grote afstand ook nog wat dingen naar zijn eigen doelman Remko Pasveer, die liet blijken dat Tannane met zijn acties zijn ploeg dupeerde.

De tweede helft bekeek Tannane, tot dusverre bezig aan een uitstekend seizoen, vanaf de tribune. Daar zag de middenvelder dat Vitesse ook met tien man niet in de problemen kwam. Broja besliste het duel in de 71e minuut met een goede individuele actie: 0-2.

Nieuws

menu