Vitesse is na speciale voorbereiding klaar voor Ajax

Vitesse is na speciale voorbereiding klaar voor Ajax ANP

Zonder de nieuwe hoofdtrainer Thomas Letsch en zeven andere stafleden heeft Vitesse zich voorbereid op de uitwedstrijd van zaterdagavond tegen Ajax. "Dat was wel even anders", zegt hoofd opleiding Edward Sturing, die deze week alle oefensessies leidde. "Maar ik denk dat het goed is gegaan. We zijn er klaar voor."

Letsch en zeven andere leden van de technisch staf van de club uit Arnhem testten vorige week positief op het coronavirus. Daardoor misten ze afgelopen zaterdag al het thuisduel met Sparta. "Ze hebben zich donderdag weer laten testen, zoals alle voetballers en trainers in de eredivisie", vertelt Sturing. "We hopen snel de uitslagen te krijgen, zodat we weten wie er zaterdag tegen Ajax bij ons op de bank kunnen zitten."

De nieuwe Duitse hoofdcoach van Vitesse had maar milde klachten toen hij positief testte. "Ik heb alle trainingen uitvoerig met hem doorgesproken", vertelt Sturing. "We hebben ook alles gefilmd. Hij heeft dus alles kunnen zien. Ideaal is anders, maar ik denk dat we onze spelers goed hebben voorbereid."

Aardige groep

Vitesse voetbalt onder Letsch met drie centrale verdedigers en opkomende backs. In de eerste twee gewonnen competitieduels met RKC en Sparta zag het er allemaal swingend uit. Riechedly Bazoer, van origine middenvelder, is een linie gezakt en bemoeit zich met de spelopbouw. Oussama Tannane en Matus Bero zorgen voor creativiteit op het middenveld en de snelle aanvallers Loïs Openda en Oussama Darfalou kunnen veel verdedigers in verlegenheid brengen.

"We hebben een aardige groep", beseft Sturing. "Maar nu gaan we naar Ajax, voor mij de grootste kandidaat voor de landstitel. Tegen Ajax krijg je altijd kansen. We gaan ook voor een resultaat naar Amsterdam. Maar daarvoor zal het ook een beetje mee moeten zitten."

Nieuws

menu