Vitesse huurt aanvaller Broja van Chelsea

Vitesse huurt aanvaller Broja van Chelsea ANP

Armando Broja speelt komend seizoen bij Vitesse. De 18-jarige in Engeland geboren aanvaller van Albanese komaf wordt voor één seizoen gehuurd van Chelsea FC.

Broja speelde twee seizoenen in de jeugd bij Tottenham Hotspur en stapte in 2009 over naar Chelsea. Bij The Blues debuteerde Broja op 8 maart 2020 in het eerste elftal. Hij kwam vlak voor tijd als vervanger van Olivier Giroud in het veld in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Everton.

Volgens technisch directeur Johannes Spors van Vitesse is Broja een welkome versterking. "Armando is lang, sterk en heeft de afgelopen jaren bewezen makkelijk het doel te vinden. Daarnaast brengt hij net weer wat andere kwaliteiten met zich mee, waardoor hij een aanvulling is voor onze voorhoede. Met de komst van Armando, als vierde aanwinst, neemt onze selectie steeds meer de gewenste vormen aan."

Broja volgt naar eigen zeggen graag het voorbeeld van onder anderen Mason Mount, Lewis Baker en Dominic Solanke. "Voor mijzelf zie ik Vitesse als de ideale club om vlieguren te maken. Ik wil groeien als speler en als mens. En vooral: veel goals maken. Daar ga ik alles voor geven."

Eerder trok Vitesse Jacob Rasmussen, Maxi Wittek en Loïs Openda aan voor het nieuwe seizoen.

Nieuws

Meest gelezen

menu