Vitesse en FC Volendam spelen gelijk in Gelredome

Vitesse en FC Volendam spelen gelijk in Gelredome

Vitesse en FC Volendam spelen gelijk in Gelredome ANP

De wedstrijd tussen Vitesse en FC Volendam heeft geen winnaar opgeleverd (1-1). Met die uitslag schoten beide teams niet veel op. Ze hebben in de eerste zeven competitieduels slechts vijf punten verzameld.

Vitesse lijkt het winnen in Arnhem verleerd. De club heeft al zeven wedstrijden op rij in de Eredivisie niet meer gewonnen voor eigen publiek.

Doelman Kjell Scherpen voorkwam in de 14e minuut dat Gaetano Oristanio de score opende voor Volendam. Hij redde in de 21e minuut ook knap op een inzet van Robert Mühren, maar had geen antwoord meer op de rebound van de spits van de bezoekers (0-1).

Sondre Tronstad was in de slotfase van de eerste helft dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Filip Stankovic tikte het schot van de Noor nog net tegen de lat aan. Vitesse kwam in de openingsfase van de tweede helft alsnog op gelijke hoogte door een doelpunt van Bartosz Bialek (1-1).

Vitesse stond rond de jaarlijkse 'Airborne-wedstrijd' stil bij de voornamelijk Britse en Poolse militairen die in 1944 tijdens de zogenoemde Slag om Arnhem het leven lieten. De thuisclub speelde in speciale shirts en voor de aftrap was het 1 minuut stil in het Gelredome. Ook zaten er veteranen op de tribunes.