Vitesse bedankt coronabestrijders met speciaal shirt

Vitesse bedankt coronabestrijders met speciaal shirt ANP

Vitesse begint het nieuwe voetbalseizoen in een speciaal shirt, met op de voorkant in grote letters de tekst 'Bedankt, samen tegen corona'. De Arnhemse voetbalclub wil zo iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan de strijd tegen het coronavirus.

"Dat we nu weer kunnen voetballen, is grotendeels te danken aan iedereen die zich keihard heeft ingezet tijdens de coronacrisis", zegt algemeen directeur Pascal van Wijk. "Die organisaties en dan vooral hun medewerkers, verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Zij hebben in de frontlinie, met alle risico’s van dien, hun verantwoordelijkheid genomen."

Vitesse begint de competitie zondag in Waalwijk tegen RKC. De spelers van de nieuwe trainer Thomas Letsch dragen dan eenmalig het witte 'bedankt-shirt'. De vaste sponsoren hebben hun plek op het tenue afgestaan. Op de achterzijde van ieder shirt staat, boven het rugnummer, de naam van een instantie die gedurende de coronacrisis een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de maatschappij. In totaal gaat het om 24 instanties.

"Met dit speciale wedstrijdshirt hopen wij op onze beurt iets terug te kunnen doen", zegt Van Wijk. "We hebben allemaal gezien en gevoeld wat de coronacrisis met iedereen kan doen. Daarnaast laat het zien dat Vitesse een club is van en voor iedereen. Ook een pluim richting onze tenuesponsors, die belangeloos hun plek afstaan om dit gebaar te kunnen maken."

Nieuws

Meest gelezen