Vijfvoudig winnaars Barcelona en Bayern tegenover elkaar in CL

Vijfvoudig winnaars Barcelona en Bayern tegenover elkaar in CL ANP

In de derde kwartfinale van de Champions League hebben de voetballiefhebbers vrijdag iets om naar uit te kijken. Grootmachten FC Barcelona en Bayern München staan in Lissabon tegenover elkaar.

Bayern wordt door veel mensen gezien als een van de belangrijkste kanshebbers op winst van de Champions League. De Duitsers zijn ongeslagen sinds december en wonnen zowel de Duitse titel als Duitse beker. Spits Robert Lewandowski maakte 53 doelpunten, waarvan 13 in de Champions League.

FC Barcelona, met Oranje-international Frenkie de Jong in de selectie, hoopt juist het seizoen goed te maken in het 'finaletoernooi' van de Champions League. De Spaanse titel ging dit seizoen namelijk naar Real Madrid.

Bayern won de Europa Cup1/Champions League in 1974, 1975, 1976, 2001 en 2013. FC Barcelona veroverde de belangrijkste prijs voor Europese clubteams ook vijf keer, in 1992, 2006, 2009, 2011 en 2015.

De aftrap in Lissabon is om 21.00 uur. De winnaar neemt het woensdag op tegen Manchester City of Olympique Lyon. Die twee teams staan zaterdag in de kwartfinales tegenover elkaar.

Nieuws

menu