Vijfde nederlaag op rij voor Aris

Balende Aris spelers na afloop. Foto Henk Jan Dijks

Het blijft tobben voor Aris, dit coronaseizoen in de Dutch Basketball League (DBB). De Leeuwarders verloren zaterdagavond voor de vijfde keer op rij.

Deze keer was het Weert - dat speelt onder de naam BAL, ofwel Basketbal Academie Limburg - dat Aris een pak slaag gaf. De ploeg van Ferried Naciri was in Noord-Limburg niet opgewassen tegen de thuisclub: 81-58, na een 40-26 ruststand.

Het was opnieuw een nederlaag die hard aankwam bij Aris. Vorige week verloren de Leeuwarders in het eigen Kalverdijkje in de slotseconden van hekkensluiter Apollo Amsterdam (60-63). Die dreun bleek in Limburg amper verwerkt, getuige de magere productie van Naciri’s mannen. Clubtopscorers voor Aris in Weert waren Chad Frazier en Giannis Dimakopoulos met ieder 14 punten.

Het doel was na de eerste elf wedstrijden bij de eerste zes (Elite A) te geraken in de DBB. Dat is nu onmogelijk geworden. Voor Aris staan er nog twee duels op de kalender alvorens het wordt veroordeeld tot een competitie met de laagste zes teams (Elite B). Mochten de Leeuwarders in die Elite B bij de eerste twee eindigen, dan mogen ze alsnog meedoen aan de play-offs om de landstitel.

Komende week wacht Aris een thuiswedstrijd tegen Den Bosch. Het duel zaterdagavond in het Kalverdijkje begint om 20.00 uur en is live te volgen op deze website.

Nieuws

menu