Viergever: de bal kwam honderd procent zeker op mijn schouder

Viergever: de bal kwam honderd procent zeker op mijn schouder ANP

Nick Viergever was zondag na het duel tussen Heracles Almelo en PSV (1-1) niet te spreken over Jochem Kamphuis. De scheidsrechter legde de bal na een half uur spelen op de stip na vermeend hands van Viergever, die voor het eerst dit seizoen een basisplaats had.

"De bal stuiterde op mijn schouder. Ik was er van overtuigd dat de penalty na het bekijken van de beelden zou worden teruggedraaid. Maar dat gebeurde niet", aldus een teleurgestelde Viergever. "Ik raakte 'm honderd procent met mijn schouder. De scheidsrechter zei dat ik met mijn arm naar de bal ging en dat het daarom een strafschop was. In de tweede helft vertelde hij nog dat de videoscheidsrechter de situatie blijkbaar niet goed genoeg kon zien."

Aan het begin van de tweede helft kreeg PSV zelf een penalty. Philipp Max zorgde er zo voor dat de Eindhovenaren nog een punt overhielden aan de ontmoeting in Almelo. Viergever was blij dat hij weer eens een hele wedstrijd mocht spelen. "Ik raakte geblesseerd in de oefenwedstrijd tegen Vitesse. Dan mis je de hele voorbereiding. Het is logisch dat andere jongens dan spelen. Ik moest ervoor zorgen zelf fit te worden en laten zien dat ik er klaar voor was. Vandaag liet de trainer mij spelen."

"Het was duidelijk niet goed", vervolgde Viergever over het duel in Almelo. "Dit voelt als een nederlaag. Het is een belangrijke dag om van te leren voor ons. Na een Europees duel moet je er staan. Er was voor rust weinig dynamiek, we leden veel balverlies. Heracles deed dat beter."

Nieuws

menu