Vettel: gefaald bij Ferrari, maar geen spijt

Vettel: gefaald bij Ferrari, maar geen spijt ANP

Sebastian Vettel heeft gefaald bij Ferrari, maar geen spijt dat hij zes jaar geleden de overstap maakte van Red Bull naar de Italiaanse renstal. Dat vertelde de Duitser op Mugello, waar Ferrari zondag zijn duizendste race in de Formule 1 rijdt. "Ik ben naar Ferrari gegaan om wereldkampioen te worden en dat is niet gelukt. In die zin heb ik gefaald. Maar spijt heb ik niet."

Vettel kreeg in mei te horen dat zijn contract bij de Italiaanse renstal niet zou worden verlengd. Dat was wel even slikken, bekende Vettel, die bij Red Bull vier jaar achtereen de wereldtitel veroverde (van 2010 tot en met 2014). Hij overwoog zelfs na dit jaar helemaal te stoppen, maar verraste donderdag met de mededeling dat hij volgend seizoen het zitje van de Mexicaan Sergio Pérez overneemt bij Racing Point, de renstal die vanaf 2021 de naam Aston Martin voert.

"Ferrari heeft een groot deel van mijn leven bepaald en het team heeft een speciale plek bij mij. Ik ben opgegroeid met de successen van Michael Schumacher bij Ferrari. Ik heb zeker ook goede momenten gehad en vrienden gemaakt en dat had ik niet willen missen. Het is me alleen niet gelukt het grote doel te bereiken. Hoewel ik er alles aan gedaan heb, ben ik geen wereldkampioen geworden", aldus Vettel, die 14 grands prix won voor Ferrari en twee keer als tweede eindigde in het wereldkampioenschap (2017 en 2018).

Nieuws

menu