Verwachte winnaar Peter van Zuiden keats-off ergert zich aan systeem, ondanks dat het hem een plekje op de PC oplevert

De keats-off had gisteren op It Sjûkelân in Franeker, voor veel publiek dat alvast in de PC-arena kwam buurten, weinig verrassingen in petto. Het ongekend ver teruggevallen hoofdklassepartuur Peter van Zuiden, Kevin Jordi Hiemstra en Gerben de Boer vocht zich terug en pakte het laatste ticket voor de PC. ,,It fielde as in revâns, mar wa’t tinkt dat ik hjir mei nocht stean, hat it mis’’, klonk het geïrriteerd uit de mond van Van Zuiden.

Blijdschap en opluchting bij het partuur Peter van Zuiden , Kevin Jordi Hiemstra (rug) en Gerben de Boer.

Blijdschap en opluchting bij het partuur Peter van Zuiden , Kevin Jordi Hiemstra (rug) en Gerben de Boer. Foto: Dijks Media / Anne Waterlander

Afgaande op het begin van het seizoen is het bijna niet te geloven dat hij met zijn maten de keats-off moest gaan kaatsen. De irritatie daarover overheerste bij Bolswarder Van Zuiden. ,,Wy hearre hjir net te stean, mar it systeem hat ús hjir brocht.’’ Dat systeem biedt geen enkele extra beschermende status aan een hoofdklassepartuur. ,,Wy winne prizen yn de haadklasse en lotsje dêrnei faak tsjin dé toppartoeren. Yn dy partijen keatsten wy goed, mar hawwe wy net wûn, dus gjin omlopen, en dan sakke je hiel fier fuort’’, valt partuurgenoot De Boer hem bij.

Nieuws

menu