Vertraging contractonderhandelingen tussen Hamilton en Mercedes

Vertraging contractonderhandelingen tussen Hamilton en Mercedes ANP

De contractbesprekingen tussen zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en Mercedes zijn vertraagd door de coronabesmetting bij de Brit. De verwachting is dat de 35-jarige Formule 1-coureur volgend seizoen bij het team blijft, omdat hij dan voor zijn achtste wereldtitel wil gaan, maar er is nog niets getekend.

De Duitse renstal meldde dinsdag dat Hamilton was besmet met het coronavirus. Hij mist daardoor de Grote Prijs van Sakhir en zit in quarantaine. "Het tijdschema voor de onderhandelingen is verlengd, zolang hij herstelt. Zijn prioriteit is om eerst op de been te komen", vertelde Mercedes-teambaas Toto Wolff vrijdag in Bahrein. Wolff liet eind november al doorschemeren de besprekingen over Hamiltons aflopende contract spoedig te willen starten.

De teambaas kon niet garanderen dat Hamilton voor de laatste race van het seizoen weer terug zal zijn. Die race is volgende week in Abu Dhabi. Hamilton vertoont nog steeds milde symptomen en blijft ziek in bed. De 22-jarige George Russell neemt dit weekeinde de plaats in van zijn landgenoot.

Nieuws

menu