Verstappen zoekt op smal circuit van Imola vooral naar compromis

Verstappen zoekt op smal circuit van Imola vooral naar compromis

Verstappen zoekt op smal circuit van Imola vooral naar compromis ANP

De Formule 1 keert komend weekeinde voor de eerste keer sinds 2006 terug op het circuit van Imola in Italië. Daar wordt zondag de Grote Prijs van Emilia-Romagna verreden. Op zaterdag is de eerste vrije training waarna meteen de kwalificatie volgt. De gebruikelijke twee oefensessies op vrijdag staan deze keer niet op het programma.

De kortere voorbereiding op de Grand Prix vormt zowel voor de rijders als voor de monteurs een flinke uitdaging. "Ik denk niet dat het eenvoudig zal zijn om de auto af te stellen, want we hebben maar één vrije training van anderhalf uur. Dat kan het interessant maken, vooral voor de ingenieurs", blikte Max Verstappen vooruit.

"Ik verwacht niet dat het tegen de klok inrijden een probleem zal zijn, ook al staan er maar een paar van zulke circuits op de kalender", vervolgde hij op Verstappen.com. "Maar deze baan is vrij smal en er zijn veel kerbstones die je moet nemen. Het wordt belangrijk om een ​​goed compromis te vinden tussen topsnelheid op het lange rechte stuk en ook goed bochtenwerk om de kerbstones goed te kunnen nemen."