Verstappen over taalgebruik: niet groter maken dan het is

Verstappen over taalgebruik: niet groter maken dan het is ANP

Max Verstappen is tijdens de persconferentie voor de GP van Imola teruggekomen op zijn taalgebruik tijdens de tweede vrije training voor de GP van Portimão. De Nederlandse Formule 1-coureur schold toen na een botsing flink op de Canadees Lance Stroll.

Op de boordradio was te horen dat Verstappen Stroll onder meer een mongool noemde, wat hem op kritiek kwam te staan. Verstappen reageerde na de ophef dat het "niet zijn probleem was" als mensen aanstoot nemen aan zijn taalgebruik.

Verstappen gaf in Imola toe dat zijn woordkeuze niet handig was. "Het was nooit mijn bedoeling om mensen te kwetsen, dat wil ik nooit. Het gebeurde in het heetst van de strijd. Als je zo snel rijdt kunnen zulke dingen gebeuren. Ik zeg niet dat ik goede woorden gebruikte. Ik weet dat ze fout waren", aldus de coureur, die vindt dat mensen het niet groter moeten maken dan het is.

Verstappen beloofde wel dat het in de toekomst niet meer zal gebeuren. "Ik weet dat het fout was. Ik kan het niet veranderen. Natuurlijk leer je er wel van en ik zal het in de toekomst beter doen."

Nieuws

menu