Verstappen na machtige inhaalrace tweede in Jeddah achter Pérez, Nyck de Vries wordt veertiende

FOTO

FOTO ANP

Max Verstappen heeft een magistrale inhaalrace in de Grote Prijs van Saudi-Arabië net niet kunnen bekronen met de zege. De tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1 startte als vijftiende en reed na vijftig ronden op het stratencircuit van Jeddah zijn Red Bull als tweede over de streep. De enige die hij voor zich moest dulden was zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez.

Na 25 ronden lag de Limburger al op de tweede plaats, na een inhaalmanoeuvre bij de opnieuw sterk rijdende Spanjaard Fernando Alonso van Aston Martin. Hij kreeg het in de resterende 25 ronden niet voor elkaar het gaatje naar de leider in de race te dichten.

In het kampioenschap behield Verstappen de leiding door in de laatste ronde het bonuspunt te verdienen voor de snelste ronde in de race. Alonso eindigde op ruime afstand als derde in de tweede race van dit jaar.

Veertiende plek voor Nyck de Vries

Nyck de Vries begon op de achttiende plaats en kende een primadegelijke race, maar was lang niet in staat echt op te schuiven. Vanwege de uitvalbeurten van Stroll en Alexander Albon en de vroege pitstops van McLaren reed hij lang op de vijftiende plaats. In de 42e ronde beleefde hij het hoogtepunt van zijn race. Met een knappe inhaalmanoeuvre haalde hij Logan Sargeant in, waardoor hij beslag legde op de veertiende plaats.