Verstappen: ik ben er klaar mee

Verstappen: ik ben er klaar mee

Verstappen: ik ben er klaar mee ANP

Max Verstappen heeft het even helemaal gehad. De Nederlandse coureur viel voor de tweede week op rij uit in de Formule 1. "Ik ben er op dit moment een beetje klaar mee, ik heb er niet zoveel zin in", zei de kopman van Red Bull kort na zijn crash op het circuit van Mugello bij Ziggo Sport.

Vorige week op Monza viel Verstappen uit met technische problemen. Bij de eerste editie van de Grote Prijs van Toscane wilde de Nederlander zich revancheren. Hij kon in de trainingen concurreren met de Mercedessen en kwalificeerde zich als derde, maar al voor de start ging het mis. "In mijn ronde op weg naar de grid merkte ik dat er iets mis was met de motor. Ik denk dat het hetzelfde probleem was als op Monza. De start zelf was goed, maar op het moment dat ik vol gas wilde gaan, speelde dat probleem weer op."

Verstappen zakte bij gebrek aan vermogen weg in het veld en werd kort voor de tweede bocht van achteren aangereden. "Dat heb je als je zo'n gezeik hebt bij de start, dan kom je in een positie terecht dat de kans bestaat dat ze achterop je rijden. Dat maakte me ook niet meer zo uit. Maar dit is niet normaal, dat zoiets twee wedstrijden achter elkaar gebeurt."