Verstappen hoopt niet als Fred Flintstone te eindigen

Verstappen hoopt niet als Fred Flintstone te eindigen ANP

Max Verstappen heeft in aanloop naar de GP van Eifel met een knipoog gereageerd op het nieuws dat Honda aan het einde van volgend seizoen de Formule 1 verlaat. Red Bull moet nu op zoek naar een nieuwe motorleverancier.

"Ik hoop dat ik niet zoals Fred Flintstone eindig, dat ik zelf moet trappen", grapte Verstappen in Duitsland. "Je kon het een beetje zien aankomen. Het is jammer, maar begrijpelijk van hun kant."

De keuze in de Formule 1 is beperkt, met slechts drie fabrikanten; Renault, Mercedes en Ferrari. Verstappen is daar nog niet mee bezig. "Ik kijk er erg naar uit de samenwerking tot een goed einde te brengen en te pushen tot de laatste race", aldus Verstappen, die met Honda als motorleverancier vier keer de beste was.

Verstappen was na zijn tweede plek van anderhalve week geleden bij de GP van Rusland een tevreden man. Afgelopen vrijdag maakte Honda, de motorleverancier van Red Bull, niettemin bekend dat het eind volgend jaar uit de Formule 1 stapt.

Op het Duitse circuit Nürburgring vindt zondag de Grand Prix van de Eifel plaats. De 23-jarige Nederlander reed daar in de koningsklasse van de autosport nog niet eerder.

Nieuws

menu