Verrassingen blijven uit in eerste omloop PC

FOTO DIJKS MEDIA

De favoriete parturen hebben zonder enige moeite de tweede omloop van de 169e PC bereikt. De drie topparturen van opslagers Marten Bergsma, Gert-Anne van der Bos en Tjisse Steenstra hoefden zich niet bovenmatig in te spannen om de eerste schifting van de PC te overleven.

Marten Bergsma, Hylke Bruinsma (invaller voor Dylan Drent) en Hendrik Kootstra wonnen simpel met 5-1 en 6-2 van de debutanten Rutger Torensma, Harold de Boer en Jurrit Osinga.

Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra – die vanochtend toch fit genoeg bleek om deel te nemen – kenden geen enkele moeite met Youri de Groot, Allard Hoekstra en Laas Pieter van Straten: 5-0 en 6-2.

Ook Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar wonnen afgetekend. André van Dellen, Pieter Jan Plat en Willem Heeringa kregen geen poot aan de grond: 5-0 en 6-0.

Ook outsiders gaan door

Ook de outsiderparturen van opslagers Enno Kingma en Haye Jan Nicolay bereikten de tweede omloop. Enno Kingma, Kees van der Schoot en Menno van Zwieten rekenden af met Johannes van der Veen, Jorn Lars van Beem en Rick Minnesma: 5-1 en 6-6.

Haye Jan Nicolay, Gabe-Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar ontsnapten tegen Peter van Zuiden, Kevin Jordi Hiemstra en Gerben de Boer aan uitschakeling. Ze overleefden op 3-5 en 6-6 een matchpoint en trokken uiteindelijk alsnog aan het langste eind: 5-5 en 6-4.

Meer vuurwerk verwacht in de tweede omloop

Na de opwarmertjes in de eerste omloop kunnen de topparturen in de tweede ronde straks vast en zeker op meer tegenstand rekenen. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemtra en Erwin Zijlstra stuiten op Enno Kingma, Kees van der Schoot en Menno van Zwieten.

Marten Bergsma, Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra nemen het op tegen Bauke Triemstra, Daniël Iseger en Patrick Scheepstra.

Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar kaatsen straks tegen Haye Jan Nicolay, Gabe-Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar.

Eerste omloop zit erop

Na het middaguur zijn ook de laatste twee partijen van de eerste omloop van start gegaan. Remmelt Bouma, Bauke Dijkstra en Evert Pieter Tolsma kaatsen tegen Gerrit-Jan Duiven, Hendrik Jan van der Velde en Riemer Hoekstra.
Paul Dijkstra, René de Haan en Hendrik Bouwhuis nemen het op tegen Auke Boomsma, Hessel Postma en Tjerk Elsinga.

Auke Boomsma, Hessel Postma en Tsjerk Elsinga overleven meerdere matchpoints en winnen in een spannende partij met 5-5 en 6-0 van Paul Dijkstra, René de Haan en Hendrik Bouwhuis. De eerste omloop zit erop.

Nieuws

menu