Vernieuwd SC Heerenveen heeft tijd nodig, maar die tijd is er niet

De spelers van SC Heerenveen vieren de 1-0 tegen Feyenoord. ANP

Met vijf nieuwe spelers lijkt het erop dat SC Heerenveen de weg omhoog heeft ingezet. Volgens trainer Johnny Jansen heeft de ontwikkeling, zowel van het team als individuele spelers, echter tijd nodig.

Probleem is alleen: die tijd is er niet. ,,Normaal gesproken heb je daar een voorbereiding voor. Wij leven nu echter van wedstrijd tot wedstrijd”, zei Jansen in aanloop naar het thuisduel met Vitesse. ,,We hebben een paar nieuwe spelers erbij gekregen. Vervolgens ga je kijken hoe je die jongens het beste kunt inpassen. Bovendien voetballen we nu in een iets ander systeem.”

,,We moeten het elftal dus nog verder ontwikkelen. Hopelijk gaan we straks beter voetballen. En als dat gebeurt, dan levert dat meer punten op”, vervolgde Jansen. ,,Hetzelfde geldt voor de individuele spelers. Siem de Jong heeft bijvoorbeeld nog niet hetzelfde niveau als dat hij bij Ajax had. Het zou mooi zijn als hij daar weer naartoe groeit.”

Voor Heerenveen was het een relatief rustige week. De ploeg van Jansen kwam in januari immers ook drie keer midweeks in actie. ,,Het was even wat minder hectisch”, erkende Jansen, die tegen Vitesse over een fitte selectie beschikt. Hij deed nog geen mededelingen over zijn opstelling. ,,Maar die zal niet veel verschillen ten opzichte van het duel met FC Twente.”

Nieuws

menu