Verliezend Aris biedt Zwolle heel goed partij

Aris was in Zwolle dichtbij een stunt. Foto: LC

Aris Leeuwarden heeft de uitwedstrijd tegen Landstede Zwolle woensdagavond met 82-75 verloren. De zege van De Hammers was zwaarbevochten.

Beide basketbalploegen ontliepen elkaar nauwelijks. Pas in de slotfase stelde Zwolle, dat in de strijd om de play-offs nu net zoveel punten heeft als Aris, de winst veilig.

Donar won reglementair van Amsterdam, dat vanwege corona over onvoldoende spelers beschikte, en klom naar de derde plaats. De Groningers hebben 23 punten. Net zoveel als Zwolle, Leeuwarden, Amsterdam en Rotterdam. Het restant van de competitie belooft hoe dan ook een spannende ontknoping te worden.

Aris was in Zwolle dicht bij een stunt. Onder aanvoering van nieuweling Nigel Pruitt, die met 21 punten Aris’ topscorer werd, hield het team van Vincent van Sliedregt de thuisploeg de hele partij goed bij. Diep in het vierde kwart stond Aris zelfs nog voor (66-67), maar door twee gelukkige driepunters van Dragos Diculescu kwam Zwolle alsnog langszij. In tegenstelling tot de heenwedstrijd in Leeuwarden, toen Zwolle eenvoudig won (73-94), was Aris dit keer gelijkwaardig.

Nigel Pruitt, nog op de weg om topfit te worden, toonde aan een absolute versterking te zijn. Hij gooide in 25 minuten maar liefst 9 van de 10 tweepunters raak: een schotpercentage van 90 procent. Shaquille Doorson kwam tot 10 rebounds en 4 blocks. George Brock (16 punten), José Maconda (14) en Ryan Logan (10) bereikten eveneens de dubbele cijfers.

Nieuws

Meest gelezen