Vera Pauw langer bondscoach Ierse voetbalsters

Vera Pauw langer bondscoach Ierse voetbalsters ANP

Vera Pauw heeft haar contract als bondscoach van de Ierse voetbalsters verlengd. Pauw blijft in ieder geval tot het einde van de EK-kwalificatie in dienst van de Ierse bond. Als ze zich met haar ploeg plaatst voor het EK van 2022 in Engeland, dan zit ze daar ook op de bank. "Fantastisch om deze steun van de bond te hebben", zegt de oud-bondscoach van Oranje.

De 57-jarige Pauw ging in september vorig jaar aan de slag bij de Ierse vrouwenploeg. Ze kreeg als opdracht mee om Ierland naar het EK te leiden. De Europese eindronde zou volgend jaar worden gehouden, maar is als gevolg van de coronacrisis opgeschoven naar 2022.

Pauw is met haar ploeg vooralsnog ongeslagen in de EK-kwalificatie. Ierland gaat aan kop in de poule met dertien punten uit vijf wedstrijden, Duitsland volgt met twaalf uit vier. De twee landen treffen elkaar komende maand in Essen. De negen groepswinnaars en de drie beste nummers 2 plaatsen zich rechtstreeks voor het EK, de andere nummers 2 strijden in de play-offs om de laatste drie tickets. De Ierse voetbalsters waren nog nooit van de partij op een groot toernooi.

Nieuws

menu