Veelbesproken hockeyer Janssen leidt Kampong naar winst

Veelbesproken hockeyer Janssen leidt Kampong naar winst ANP

Uitgerekend Jip Janssen heeft de hockeyers van Kampong aan een overwinning op HGC geholpen. De international van Oranje had met twee benutte strafcorners een belangrijk aandeel in de competitiezege op HGC: 5-4. Eerder op de dag diende een tuchtzaak waarin Janssen de hoofdrol speelt. Binnen vijftien dagen doet de tuchtcommissie uitspraak.

De 22-jarige verdediger van Kampong liet vorige maand een commerciële coronatest doen, nadat één van de andere bewoners in het studentenhuis waarin hij woont positief was bevonden. In afwachting van de uitslag deed Janssen wel mee in de competitiewedstrijd tegen Tilburg. In de rust las de hockeyer op zijn telefoon dat de uitslag positief was, waarop hij naar huis ging.

Hockeybond KNHB besloot de zaak voor te leggen aan de onafhankelijke tuchtcommissie. Die moet beoordelen of Kampong en Janssen in strijd met de regels hebben gehandeld. De zaak zou vrijdag dienen, maar werd op verzoek van Kampong uitgesteld naar zondag. In afwachting van een uitspraak mag Janssen gewoon hockeyen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport