Veel cadeaus en lekkers door Stichting Cambuur verbindt

Van links naar Harvey Bischop , Nicky Boonstra en Paul Jansen. FOTO HENK JAN DIJKS

Sinterklaas betekent niet voor iedereen een dag met cadeaus. Daarom deelt Stichting Cambuur Verbindt in Leeuwarden cadeaus uit aan gezinnen, die het niet breed hebben.

,,Kinderen uit armere gezinnen hetzelfde gevoel met Sinterklaas geven als kinderen die op normale wijze het kinderfeest vieren. Dat is het doel van deze maatschappelijke actie”, vertelt Karin Smit, coördinator van Stichting Cambuur Verbindt.

Cadeaus voor 150 kinderen

Samen met vrijwilligers van Stichting Rijk voor Arm (onderdeel van voetbalclub Leovardia) en Amaryllis, bezoekt Cambuur Verbindt vanochtend 150 kinderen in Leeuwarden en omgeving met een zak vol cadeaus, van speelgoedauto’s en barbies tot verschillende spellen. ,,Er zitten ook boeken in de pakketten, zodat kinderen ook iets kunnen leren”, aldus Smit.

Ook trainer Henk de Jong levert een bijdrage. Rond het middaguur brengt hij in Drachten een zak met cadeaus bij een gezin. Ook worden de spelersbus, mascotte en spelers van SC Cambuur opgetrommeld om de sint een handje te helpen.

Vierde keer

De actie wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden en mag succesvol worden genoemd. Dat komt mede door meerdere partners die hun bijdrage leveren aan het goede doel. Maar eigenlijk moet deze maatschappelijke actie niet nodig zijn, vindt Smit. ,,Sommige kinderen blijven altijd de eerste dag na pakjesavond thuis, omdat ze niet hun cadeaus kunnen laten zien aan de rest van de klas.”

Simon de Jong, betrokken bij Stichting Rijk voor Arm, vertelt dat het eigen activiteitencentrum door het coronavirus is gesloten: ,,Er ging meer geld uit dan in, dus we waren op zoek naar iets anders. Wij zijn de maatschappelijke tak van SC Leovardia en bezorgen kinderen nu samen met andere vrijwilligers een fijne pakjesavond, met veel cadeaus en lekkers voor kinderen die het niet breed hebben.”

Nieuws

menu