Volleybalsters Sneek verrichten huzarenstukje en zijn nog één zege verwijderd van de landstitel. 'Als we het in Utrecht al kunnen pakken, moeten we het pakken'

Via een onwaarschijnlijke ‘Houdini-act’ scheerden de volleybalsters van Friso Sneek langs het randje van de afgrond naar de voorsprong in de finale om de landstitel. Voor de bekroning van een bijzonder seizoen is nog één zege op Utrecht nodig.

Sneek-uitblinkster Anniek Siebring teistert het Utrechtse blok.

Sneek-uitblinkster Anniek Siebring teistert het Utrechtse blok. Foto: Dijks Media

Dat Sneek in de best-of-fiveserie met 2-1 leidt, mag een mirakel heten. In een met 1400 toeschouwers afgeladen Sneker sporthal (aan de deur moesten tientallen mensen worden teleurgesteld) leek Utrecht zaterdagavond aan het langste eind te trekken, waardoor de verliezend bekerfinalist komend weekeinde op eigen grond de eerste landstitel in de clubhistorie had kunnen grijpen. Maar in een slijtageslag van bijna 2,5 uur wisten de speelsters van trainer-coach Harry van den Brink twee matchpoints weg te werken, waarna de zaal bijkans ontplofte toen Sneek vervolgens wél meteen het eerste wedstrijdpunt verzilverde.