Van der Poel start in topvorm in BinckBank Tour

Van der Poel start in topvorm in BinckBank Tour ANP

Mathieu van der Poel start dinsdag in Blankenberge met klassementsambities aan de BinckBank Tour. De Nederlandse kampioen is de topfavoriet voor de eindzege en zegt in topvorm te zijn.

"Het doel van de ploeg is om sowieso een ritoverwinning mee te pakken zegt de kopman van Alpecin-Fenix. "Wat betreft mijn eindklassement zal veel afhangen van het resultaat van de tijdrit. Ik ben alvast honderd procent top", vertelde hij . "Ik reed een voortreffelijke Tirreno-Adriatico en daarna ben ik op hoogtestage gegaan. Ik ben klaar voor deze BinckBank Tour."

Van der Poel koos ervoor om het WK in Imola over te slaan. "Heel bewust. Ik heb ook gekeken naar het WK. Ik was niet echt goed genoeg om daar te presteren. Ik zou nooit met mannen als Julian Alaphilippe meegestreden hebben."

Op hoogtestage nam Van der Poel zijn tijdritfiets mee. "De individuele tijdrit zal bepalend worden voor het eindklassement. Daarom ging ik ook in Livigno enkele keren op pad met de tijdritfiets. Dat was al een poos geleden. Dan merk je dat dit de eerste kilometers niet zo snel gaat. Het was goed om die tijdritpositie weer eens aan te nemen. Ook de tussensprints kunnen belangrijk worden, maar dat zal afhangen van de situatie in de koers."

Nieuws

menu