Van den Herik: rentree alleen mogelijk zonder Feyenoord City

Van den Herik: rentree alleen mogelijk zonder Feyenoord City ANP

Jorien van den Herik, oud-topman van Feyenoord, zou best een rentree bij de Rotterdamse volksclub willen overwegen. Maar hij verbindt daar op voorhand wel een zeer belangrijke voorwaarde aan. "Ze mogen me bellen, maar als Feyenoord daadwerkelijk vastzit aan de bouw van een nieuw stadion, dan zeg ik nee. Is dat niet het geval, dan zou ik er zeker over nadenken", laat hij in een interview in het magazine Quote weten.

Van den Herik, die bij Feyenoord in diverse bestuurlijke functies ruim twee decennia actief was, ziet niets in Feyenoord City. Volgens de 77-jarige zakenman "hangt het hele plan als een molensteen om de nek van de club". De bouwkosten worden geraamd op ruim 440 miljoen euro. Veel te duur, aldus Van den Herik. "Het renoveren van De Kuip kan voor de helft van de prijs en biedt dezelfde mogelijkheden als nieuwbouw."

Een club moet los kunnen opereren van een stadion, vindt Van den Herik. Hij pleit voor 'het Amerikaanse model'. Dat betekent dat het stadion, op de speeldag, vrij opgeleverd wordt zodat de club het helemaal kan uitbaten. "Bij het nieuwe stadion krijgt de club straks een 'performance fee'. Als het goed gaat met de exploitatie krijgt de club misschien iets extra’s. Maar je wilt toch nooit afhankelijk zijn van de exploitatie van een stadion? En kan iemand mij uitleggen of becijferen waarom het goed is voor Feyenoord?"

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport