Van den Belt: 'Ik blijf bij Cambuur'

3 mei 2013: Voorzitter Ype Smid (midden), geflankeerd door de directeuren Ard de Graaf (links) en Gerald van den Belt, met de schaal na het behalen van het kampioenschap in de eerste divisie.

3 mei 2013: Voorzitter Ype Smid (midden), geflankeerd door de directeuren Ard de Graaf (links) en Gerald van den Belt, met de schaal na het behalen van het kampioenschap in de eerste divisie. FOTO HENK JAN DIJKS

Gerald van den Belt blijft bij SC Cambuur. Dat bevestigt hij desgevraagd vanaf zijn vakantie-adres op Aruba.

,,Het is een vervelende tijd geweest, maar we gaan volle bak verder met het ultieme doel voor dit jaar: promotie”, laat hij weten. Op de vraag of hij dus aanblijft: ,,Dat klopt.”

De financieel en sportief directeur zou opstappen bij de Leeuwarders, al wilde hij dat afgelopen woensdag niet als zodanig bevestigen toen dat nieuws via deze krant uitlekte. Toch was dit het plan nadat de afgelopen weken en maanden steeds duidelijker werd bleek dat het stichtingsbestuur, de Raad van Commissarissen en directie niet op alle vlakken op één lijn zaten.

Smid voorbeeld

De door het stichtingsbestuur voorgenomen rentree van Ype Smid als voorzitter van de RvC was er een voorbeeld van. Smid zag na een hoop reuring zaterdagmiddag af van een terugkeer en besloot - zoals ook de wens van velen binnen en buiten de club was - om zich vanuit zijn huidige rol als erevoorzitter en certificaathouder voor Cambuur te blijven inzetten.

Zoals dat de onverminderde goede bedoelingen van Smid onderstreept uit clubbelang, zo onderstreept Van den Belt dat clubbelang eveneens door aan te blijven. ,,Ik wil graag promoveren met Cambuur en zal er met organisatie en staf alles aan doen om dat te realiseren. Dat kan alleen als er rust is rond Cambuur. Dus is het nu belangrijk dat iedereen het belang van Cambuur vooropstelt, inclusief mijn persoon.''