Van de Zandschulp bezorgt Oranje in Daviscup zege op Kazachstan

Van de Zandschulp bezorgt Oranje in Daviscup zege op Kazachstan ANP

Botic van de Zandschulp heeft Nederland in de Daviscup Finals de overwinning bezorgd tegen Kazachstan. Na de zege van Tallon Griekspoor won ook Van de Zandschulp zijn partij tegen Aleksandr Boeblik in drie sets: 3-6 6-1 6-4.

De 26-jarige Van de Zandschulp zakte na zijn vroege uitschakeling op de US Open dertien plekken op de wereldranglijst. De beste Nederlandse tennisser staat op de 35e plaats. Zijn een jaar jongere tegenstander Boeblik staat op de 44e plek.

Van de Zandschulp begon wat wisselvallig tegen Boeblik. De tennisser uit Kazachstan kon daardoor op 2-1 de servicebeurt van de Nederlander winnen. Die voorsprong hield Boeblik vast en hij won de set. In de tweede set had Van de Zandschulp veel moeite om zijn eerste servicegame te winnen. Hij overleefde meerdere breakpoints en won zijn game alsnog. Vervolgens won hij meteen de opslag van de Kazach. Na een tweede break won hij de set met 6-1.

Spannende set

In de beslissende game brak Van de Zandschulp zijn tegenstander meteen. Maar Boeblik kwam in de daaropvolgende game terug. Er volgde een spannende set, waarin Van de Zandschulp zich terugknokte van 40-0 op 3-3. Hij benutte een breakpoint en liep daarna uit naar 5-3. Op de opslag van Boeblik kreeg de Nederlander zijn eerste twee matchpoints, maar die kon hij niet verzilveren. Op eigen opslag was het wel raak.

Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop spelen hierna nog de dubbel tegen Andrej Goloebev en Oleksandr Nedovjesov.

Nieuws

menu