Van Wonderen wil dat SC Heerenveen de rug recht na verlies tegen FC Utrecht en benadrukt goed veldspel

Kees van Wonderen tijdens het duel van SC Heerenveen en FC Utrecht.

Kees van Wonderen tijdens het duel van SC Heerenveen en FC Utrecht. FOTO ANP

SC Heerenveen pakte dit seizoen geregeld uiterst moeizaam de punten. Tegen FC Utrecht was het voetbal zeer behoorlijk, maar verloor de ploeg van Kees van Wonderen met 1-2. ,,We hebben ook weleens aan de andere kant van de score gezeten, na een wedstrijd waarin we meer kregen dan we verdienden. Nu was dat een keer andersom.”

,,Natuurlijk is dat heel vervelend, maar ik heb wel acceptabel voetbal van ons gezien”, vervolgde Van Wonderen. ,,Onze intenties waren goed, net als het positiespel en de manier waarop we tot kansen kwamen. En ja, ook dan kun je eens een wedstrijd verliezen.”

Van Wonderen wil doorgaan op de weg die Heerenveen heeft ingezet, met vier verdedigers en drie aanvallers. ,,De formatie en het veldspel oogden logisch”, vond de trainer van Heerenveen. ,,Zeker de eerste helft tegen Utrecht voetbalden we zoals we in aanloop naar de wedstrijd voor ogen hadden. Na een nederlaag ga je nooit met een goed gevoel naar huis. Maar we moeten na dit duel niet met de kop en schouders naar beneden hangen.”