Van Wonderen predikt realisme bij SC Heerenveen en kan leven met 0-0 bij FC Emmen

Kees van Wonderen tijdens de wedstrijd van SC Heerenveen bij FC Emmen. FOTO ANP

Kees van Wonderen was allesbehalve teleurgesteld na het doelpuntloze gelijkspel van SC Heerenveen bij FC Emmen (0-0). ,,Helemaal niet”, zei de trainer. ,,We hebben een elftal dat strijdt en voetbalt met energie. Dat krijgen we van anderen ook terug. We laten elkaar niet zakken.”

Van Wonderen erkende wel dat Heerenveen te weinig gevaarlijk werd. ,Het veldspel was, tot 20 meter voor het doel van Emmen, prima in orde. Het ontbrak alleen aan kansen en goals. Natuurlijk willen wij hier graag winnen, maar dan moeten wij keihard werken en moet alles kloppen.”

,,Het is niet zo dat wij hier het veld opstappen en de punten meenemen”, predikte Van Wonderen realisme. ,,Met Heerenveen horen wij tot een grote groep clubs die min of meer dezelfde mogelijkheden hebben. Misschien heeft Emmen zelfs een hoger budget dan wij. Ik ben niet ontevreden met wat wij hebben laten zien. Ik zou teleurgesteld zijn als we hier hadden verloren, en als dat op een manier was gebeurd waarop we onszelf tekort hadden gedaan. Maar dat is niet gebeurd. Ik kan dan ook wel leven met dit gelijkspel.”

Nieuws

menu