Van Vleuten vervolgt wielerloopbaan bij Movistar

Van Vleuten vervolgt wielerloopbaan bij Movistar ANP

Annemiek van Vleuten vervolgt haar wielerloopbaan bij Team Movistar. Dat maakte de 37-jarige wereldkampioene bekend op haar eigen website.

"Na vijf fantastische jaren bij Mitchelton-Scott, waarvoor ik nog altijd met veel plezier mijn wedstrijden rijd, kies ik voor een nieuwe omgeving en daarmee nieuwe prikkels", aldus Van Vleuten.

"Ik had sterk de voorkeur om opnieuw te gaan rijden bij een WorldTour-team met zowel een mannen- als een vrouwenploeg, omdat ik daarin veel voordelen zie op het gebied van performance en innovaties. Zo zijn ze bijvoorbeeld continu bezig met de verbetering van materiaal en heb ik ook goede gesprekken gevoerd over mijn plan en tijdlijn richting de Olympische Spelen van 2021. Ik heb daar een erg goed gevoel bij."

Van Vleuten maakte donderdag bekend dat ze haar loopbaan met twee jaar zou verlengen. Ze wilde niet zeggen of ze bij haar huidige ploeg Mitchelton-Scott zou bijtekenen of dat ze een nieuwe ploeg heeft gevonden. "Dat wordt officieel bekendgemaakt, heel snel", zei ze enkele dagen geleden.

Nieuws

menu