Van Praag woedend op AZ over 'stiekeme' handelswijze bij UEFA

Van Praag woedend op AZ over 'stiekeme' handelswijze bij UEFA ANP

Michael van Praag, bestuurslid van de UEFA, is woedend over de handelswijze van AZ. De voormalig KNVB-voorzitter is boos over de manier waarop de Alkmaarse club is blijven strijden voor een beter Champions League-ticket. "Ze hebben een heel 'sneaky' spel gespeeld", zegt Van Praag in een interview in het AD.

AZ stuurde een brief naar de Europese voetbalbond UEFA om te proberen de verdeling van de Europese tickets te veranderen. De KNVB besloot in april, vanwege het coronavirus, om de competitie voor beëindigd te verklaren en de stand zoals die was aan te houden voor de verdeling van de Europese tickets. Ajax en AZ hadden evenveel punten, maar de Amsterdammers stonden boven de Alkmaarders op basis van doelsaldo. Die rangschikking hield de KNVB aan, waardoor AZ als nummer 2 in de tweede voorronde van de Champions League moet beginnen. AZ won beide onderlingen wedstrijden tegen Ajax en vond dat het daardoor recht had op een latere instroom in de Champions League.

Van Praag zegt er geen problemen mee te hebben dat AZ contact heeft opgenomen met de UEFA nadat de club geen gehoor had gevonden bij de KNVB over de toewijzing van het Champions League-ticket. "Maar doe dat niet stiekem", zegt hij. "Ze hebben mijn integriteit in twijfel getrokken en zijn achter mijn rug om bij de UEFA gaan klagen. Schijnbaar puur bedoeld om mij in diskrediet te brengen."

AZ laat desgevraagd aan de krant weten de reactie van Van Praag voor zijn rekening te laten. De Alkmaarders spelen op woensdag 26 augustus het duel met Viktoria Plzen in de tweede voorronde van de Champions League. De aftrap van het duel in Alkmaar is om 16.30 uur.

Nieuws

menu