Van Kalmthout verlengt contract bij Ed Carpenter in IndyCar

Van Kalmthout verlengt contract bij Ed Carpenter in IndyCar ANP

Autocoureur Rinus 'Veekay' van Kalmthout rijdt ook in 2021 in de Chevrolet van Ed Carpenter Racing in de IndyCar Series. Het team maakte de contractverlening bekend vlak voor de seizoensfinale in St. Petersburg (Florida).

De 20-jarige Hoofddorper wist voor de slotrace al dat hij 'rookie' van het jaar is in de Amerikaanse autosportklasse, oftewel de beste debutant. Van Kalmthout kwalificeerde zich als negende voor de Firestone Grand Prix en zijn voorsprong in het debutantenklassement is dusdanig dat de enige overgebleven concurrent, de Spanjaard Alex Palou, hem niet meer kan inhalen.

"Ik ben nu een compleet andere coureur dan ik was aan het begin van het seizoen. Het team is bijzonder geduldig met me geweest en heeft me alle gelegenheid gegeven zoveel mogelijk te leren. Ik ben blij dat ik volgend jaar weer voor Ed Carpenter kan rijden", zei Van Kalmthout.

'Veekay' begon het seizoen in de IndyCar Series met twee crashes, maar hij herstelde zich knap met onder meer een vijfde, vierde en derde plaats in races en één poleposition. Hij baarde opzien met de vierde startplaats in de Indy 500.

Nieuws

menu