Van Dijk: opdracht voor Liverpool is best lastig

Van Dijk: opdracht voor Liverpool is best lastig ANP

Liverpool staat dit seizoen in de Premier League best voor een lastige opgave. Volgens aanvoerder Virgil van Dijk moet de kampioen het niveau van de voorgaande jaren op zijn minst handhaven. "En dat is natuurlijk best moeilijk", aldus de international van Oranje.

Het afgelopen seizoen won Liverpool na 30 jaar weer eens de league, met 99 punten. Een jaar eerder was de formatie van coach Jürgen Klopp tweede achter Manchester City, met 97 punten. "We moeten deze prestaties blijven leveren", zegt Van Dijk. "Van wedstrijd tot wedstrijd, van jaar tot jaar. Wekelijks een resultaat behalen, dat is het doel."

Het afgelopen weekeinde opende Liverpool de competitie met een overwinning (4-3) tegen het op het hoogste niveau teruggekeerde Leeds United. "Opnieuw zijn we er in geslaagd met een goed resultaat te beginnen. Wat dat betreft hebben we de lijn van de afgelopen jaren weer te pakken. Maar we denken er nog niet over na waar we aan het eind van het seizoen staan. We kijken gewoon van wedstrijd tot wedstrijd."

Liverpool speelt zondag in Londen tegen Chelsea.

Nieuws

menu