Van Dijk: als Oranje hadden we hier moeten winnen

Van Dijk: als Oranje hadden we hier moeten winnen ANP

Het gelijkspel van het Nederlands elftal in de Nations League bij Bosnië en Herzegovina (0-0) leidde tot teleurstelling bij aanvoerder Virgil van Dijk. "Als Oranje zijnde horen we hier te winnen", zei Van Dijk bij de NOS.

De ploeg van bondscoach Frank de Boer kreeg pas in de slotfase enkele kansen op een doelpunt. "In de eerste helft lag het tempo te laag, we konden er daardoor niet doorheen komen. Dat hadden we veel beter moeten doen", zei Van Dijk. "In de tweede helft was de organisatie wat beter, de bal ging wat sneller en we creëerden wat meer druk. Maar we kwamen niet echt tot grote kansen. We zullen het beter moeten doen. Want we hadden hier zeker moeten winnen."

Woensdag wacht in Bergamo een duel met Italië, de koploper in de groep die vorige maand met 1-0 won in Amsterdam. Van Dijk: "We hebben vorig jaar gemerkt hoe mooi het spelen in de Nations League is. Dat willen we weer. We hebben, zo vind ik, een geweldige selectie met heel veel spelers die op topniveau spelen. Natuurlijk is de druk van buitenaf hoger, maar dat is iets waarvan je alleen maar moet genieten."

Nieuws

menu