Van Bommel start Bundesliga met Wolfsburg tegen Bochum

Van Bommel start Bundesliga met Wolfsburg tegen Bochum ANP

Trainer Mark van Bommel begint met zijn nieuwe club VfL Wolfsburg de Duitse voetbalcompetitie met een thuiswedstrijd tegen VfL Bochum 1848. Die club promoveerde afgelopen seizoen als kampioen van de tweede Bundesliga naar het hoogste niveau. Van Bommel ondertekende onlangs een contract voor twee jaar bij Wolfsburg, de club van spits Wout Weghorst.

Het wordt voor de oud-international van Oranje zijn tweede klus als hoofdtrainer op het hoogste niveau. De 45-jarige Limburger werkte eerder bij PSV en was assistent van zijn schoonvader Bert van Marwijk bij de nationale ploegen van Saudi-Arabië en Australië. Wolfsburg eindigde afgelopen seizoen als vierde in de Bundesliga en kwalificeerde zich zo voor de Champions League.

Het nieuwe seizoen in Duitsland begint op vrijdag 13 augustus. Traditiegetrouw komt de landskampioen, Bayern München, dan direct in actie. Met Julian Nagelsmann als nieuwe trainer neemt de 'Rekordmeister' het dan op tegen Borussia Mönchengladbach. Borussia Dortmund begint met een thuiswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt, RB Leipzig speelt uit tegen FSV Mainz.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport