Van Aert : Van der Poel was ietsje beter

Van Aert : Van der Poel was ietsje beter

Van Aert : Van der Poel was ietsje beter ANP

Wout van Aert nam manmoedig zijn verlies na de spetterende finale van de Ronde van Vlaanderen, waarin de Belg nipt de sprint om de overwinning verloor van aartsrivaal Mathieu van der Poel. "Ik zal die sprint nog wel een paar keer overdoen voordat ik in slaap val vrees ik. Ik heb mezelf niet op grote fouten kunnen betrappen. Mathieu was een heel klein beetje sterker", vertelde de renner van Jumbo-Visma op Sporza.

Van Aert was ver voor de finale ten val gekomen, zei hij. De Belg buitelde in een greppel, maar kon zonder fysieke schade de koers vervolgen. "Ik raakte mijn bril kwijt en even was ook het goede gevoel weg. Ik moest me daarna naar voren wringen en merkte gelukkig dat ik nog steeds goede benen had. Op de Taaienberg moest ik wel een inspanning leveren om het gat te dichten naar Van der Poel en Alaphilippe."

De Franse wereldkampioen kwam kort daarna ten val nadat hij tegen een motor opreed. "Die motard liet zich terugzakken en wij bleven als een reflex zo lang mogelijk in zijn slipstream. Hij was denk niet 100 procent geconcentreerd. Het was wel jammer voor de koers", vond Van Aert.