Vals alarm bij wielerploeg Deceuninck - Quick-Step

Vals alarm bij wielerploeg Deceuninck - Quick-Step ANP

Een medewerker van de Belgische wielerploeg Deceuninck - Quick-Step heeft kort voor de start van de tiende etappe in de Tour de France een nieuwe coronatest moeten ondergaan. De betreffende persoon werd met een ambulance opgehaald bij het teamhotel, wat leidde tot speculaties over een mogelijke coronabesmetting.

Het bleek echter om loos alarm te gaan. Met de eerder afgenomen eerste test was een fout gemaakt in het laboratorium. Volgens Deceuninck - Quick-Step leverde de tweede test een negatieve uitslag op, wat betekent dat de medewerker gewoon bij de ploeg mag blijven.

Alle renners en stafleden van de 22 teams die meedoen aan de Tour de France zijn de afgelopen twee dagen getest op het coronavirus. De organisatie van de koers, ASO, zou dinsdagochtend rond 09.00 uur alle uitslagen bekendmaken. Dat werd later opgeschoven naar 10.00 uur. Vooralsnog heeft de ASO officieel niets laten weten. De teams zijn inmiddels vrijwel allemaal met bussen naar de start op het eiland Île d'Oléron gegaan.

Ook Jumbo-Visma, de ploeg van geletruidrager Primoz Roglic, is met alle acht renners naar het startpunt van de tiende etappe gekomen. De rit begint om 13.30 uur.

Nieuws

menu