VVV-trainer De Koning wil met fris koppie naar Groningen

VVV-trainer De Koning wil met fris koppie naar Groningen ANP

VVV-trainer Hans de Koning hoopt na een aantal roerige dagen "met een fris koppie" naar Groningen af te reizen voor de wedstrijd tegen de plaatselijke FC. De Koning zag zijn ploeg afgelopen weekend met liefst 13-0 klop krijgen van Ajax.

"Belangrijk is, dat we weer met een fris koppie naar Groningen gaan", aldus De Koning. "Vorig seizoen werd het daar overigens 0-1. Darfalou scoorde toen in de laatste minuut. FC Groningen heeft een lekkere ploeg. Ze hebben Robben gehaald ja, maar of die erbij is morgen? Met Larsen hebben ze een goede spits."

VVV-Venlo kreeg eerder deze week al de mogelijkheid zich te herstellen in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch, die met 4-2 werd gewonnen. "Je bent benieuwd: wat gebeurt er ná de wedstrijd tegen Ajax, het zelfvertrouwen heeft natuurlijk een enorme klap gehad", aldus de trainer.

"Dan gaat het in de eerstvolgende wedstrijd altijd om die eerste ballen en het gevoel. Onze tegenstander weet dat natuurlijk ook. Net voor rust wordt het lastig: 0-1. In de rust hebben we het met z’n allen goed opgepakt. Na de rust gaan we er dan vrij snel 'overheen'. Ook wel verdiend trouwens. En dan is er na de wedstrijd toch sprake van opluchting, ja. Iedereen had die overwinning even nodig. Linksom of rechtsom, mooi of lelijk."

Nieuws

menu