VC Sneek verlengt met hoofdsponsor en past aanvangstijden aan vanwege avondklok

Roos van Wijnen.

Roos van Wijnen. Foto: Henk Jan Dijks

VC Sneek volgt het advies van de volleybalbond op en gaat de thuiswedstrijden ‘s middags spelen, ruim voor het ingaan van de avondklok.

De Sneker eredivisieclub zou de eerstkomende thuiswedstrijd, op zaterdag 6 februari, tegen Zwolle om 20.00 uur beginnen, maar zoekt in overleg met de tegenstander en de Nevobo naar een tijdstip in de namiddag.

,,We willen de regels respecteren en streven er daarom naar dat al onze wedstrijden ruim op tijd zijn afgelopen, zodat iedereen voor het ingaan van de avondklok thuis is’’, aldus bestuurslid Erik Drenth. ,,De trainingen van onze selectie zullen daarom ook met een half uur worden ingekort.’’

De club hoeft op deze wijze alleen voor trainer-coach Jeffrey Scharbaai, woonachtig in het Twentse Ambt-Delden, een ontheffing aan te vragen. Voor de uitwedstrijd tegen Eurosped, op zaterdag 31 januari in Vroomshoop, hoeft niets gewijzigd te worden. Die begint om 15.30 uur.

VC Sneek heeft in deze lastige tijden een financiële opsteker gekregen. Hoofdsponsor Friso Bouwgroep heeft de verbintenis opnieuw met een jaar verlengd, tot medio 2022. Het 75 jaar oude Sneker bedrijf is inmiddels ruim 25 jaar sponsor van de club.