VC Sneek moet punt achter seizoen zetten

De door het coronavirus geplaagde volleybalselectie van VC Sneek kan het seizoen in de eredivisie niet afmaken.

De tweestrijd tegen VC Zwolle, met als inzet de derde plaats, is definitief geschrapt. De Sneker selectie - met inmiddels zes coronabesmettingen - acht zich niet in staat om zaterdag 17 april aan te treden voor de tweede ontmoeting in de best-of-three. Het voorstel om een week later te spelen en een eventuele derde wedstrijd midweeks, vond in Zwolse ogen geen genade.

,,Dat vinden ze te laat in het seizoen, terwijl het gezien het verdere programma in de eredivisie nog wel had gekund’’, aldus Erik Drenth, bestuurslid van VC Sneek. ,,Maar wij willen niet eerder, wij kúnnen niet eerder. Het is niet goed om aan te treden met een team dat nog niet geheel wedstrijdfit is. Op dit moment hebben de positief geteste speelsters al bijna twee weken niet kunnen trainen.’’

Sneek en Zwolle waren overeengekomen om nog te spelen om de derde plaats. Door de winst tijdens de competitiewedstrijd stond Sneek in de serie met 1-0 voor.

In de strijd om het kampioenschap deelde Sliedrecht Sport een tik uit aan Apollo 8. De bekerwinnaar uit Borne verloor kansloos met 3-0 (25-23, 25-22, 25-17). De regerend kampioen heeft nog één zege nodig om de titel te prolongeren.

In Duitsland won de voor Oranje opgeroepen Hester Jasper uit Sneek met haar club Stuttgart de eerste wedstrijd om de landstitel overtuigend van Dresden. Het werd 0-3 via 15-25, 20-25, 19-25. Dresden was in de reguliere competitie als eerste geëindigd, Stuttgart als tweede. Jasper c.s. hebben nog één zege nodig voor de titel.

Nieuws

menu