VC Sneek loopt bekerfinale mis

VC Sneek. Foto Henk Jan Dijks

VC Sneek heeft de eerste tegenslag van 2020 te pakken. In Capelle ging de halve bekerfinale tegen VCN woensdagavond na een thriller met 3-2 verloren.

VC Sneek stond met 0-2 in sets voor, maar was in de Capelse heksenketel uiteindelijk niet opgewassen tegen de ontketende thuisclub (17-25, 21-25 25-14 25-18 en 15-11).

VCN, dat koploper is in de topdivisie, had in de kwartfinale ook al een hoger aangeschreven eredivisionist gevloerd. Eurosped ging in sporthal Oostgaarde met 3-0 hard onderuit.

VC Sneek was daarom gewaarschuwd voor de aanvalskracht van het taaie VCN. Elles Dambrink, het 16-jarige talent uit Capelle, was het gevaarlijkste wapen van de gastvrouwen. Dat bleek vooral in de beslissende vijfde set. De tiener was niet te stoppen.

VC Sneek gaf aanvankelijk geen krimp. In de eerste set werd al snel een 3-0 achterstand in een voorsprong omgezet en naarmate die set vorderde liep de eredivisionist verder uit.

Ook in de tweede set kwam VC Sneek amper in de problemen. De thuisclub maakte op de momenten dat ze aansluiting dacht te vinden beslissende fouten. Coach Ter Steege had twee time-outs nodig om haar meiden weer bij de les te krijgen.

In de derde set gooide VCN alle schroom van zich af en liet VC Sneek de rest van de avond alleen nog maar adem happen. Alles wat mis kon gaan, ging mis. Met uiteindelijk een dramatische afloop.

De bekerfinale staat voor 16 februari in Den Bosch op de kalender. Tegenstander is dan de koploper in de eredivisie Sliedrecht Sport. Dat versloeg woensdagavond Apollo 8.

Nieuws

menu