VC Sneek langs pieken en dalen naar tweede seizoenszege

Spelverdeelster Nienke Tromp had een belangrijk aandeel in de zege van VC Sneek op Eurosped. Op de achtergrond Lieze Braaksma. Foto Simon Bleeker

Het ging met vallen en opstaan, maar VC Sneek boekte zondagmiddag tegen Eurosped de tweede seizoenszege.

De Sneker volleybalsters sloten in Vroomshoop een wedstrijd die pieken en dalen kende overtuigend af. Na een goed begin kwam er twee sets lang de klad in, maar mocht het herstel van de ploeg van trainer-Jeffrey Scharbaai er zijn. In de beslissende vijfde set liet de ploeg pas goed zijn mogelijkheden zien: 18-25, 25-13, 25-20, 20-25, 4-15.

Het was na de 3-0 zege op Fast (gevolgd door een kansloos verlies in Sliedrecht) de tweede zege in de op 1 oktober gestarte eredivisie. De vijfsetter leverde 2 punten op, waardoor VC Sneek nu op de zesde plaats staat.

Zaterdag wordt duidelijk of de ploeg in staat is om zich te mengen in de strijd om de eerste drie posities. De eerste thuiswedstrijd (vanwege de avondklok vervroegd naar 16.00 uur) sinds de lockdown wordt gespeeld tegen outsider VC Zwolle, met ex-Sneek-aanvalster Iris Reinders.

Scharbaai vond dat zijn team in Vroomshoop de volle buit had kunnen pakken. ,,Maar we focussen ons niet op wat we hebben laten liggen, maar wat we hebben gepakt. Eurosped is een lastige ploeg. Als je die laat gaan, krijg je een tweede set als deze. Onze pieken kunnen hoog zijn, maar onze dalen heel diep. Dat niveauverschil is nog te groot en maakt ons kwetsbaar. Het moet constanter worden.’’

Hij was tevreden over de wijze waarop Sneek de klus uiteindelijk klaarde. Scharbaai zag Anlène van der Meer in totaal 18 punten scoren en prees opnieuw de keuzes die spelverdeelster Nienke Tromp maakte. ,,Daardoor kwamen onze aanvalsters vaak tegen een eenmansblok te staan.’’

Tromp stal op 20-24 in de vierde set de show door de bal, na een verloren blok, met haar voet in het spel te houden, waardoor uiteindelijk Wies van Solkema het beslissende punt kon maken.

,,In de vijfde set serveerden we ijzersterk’’, aldus Scharbaai. Met Tromp aan de opslag werd het van 2-3 ineens 2-9, waarbij ook de Sneker aanvalsters zich niet onbetuigd lieten. Een blok van Van der Meer en Jasmijn Akse betekende 4-15 en de overwinning.

Scharbaai: ,,De winst stemt tevreden, de kwetsbaarheden moeten er nog wel uit. Ons basisniveau moet nog omhoog.’’

Nieuws

menu