VC Sneek krijgt opnieuw uitstel vanwege coronabesmettingen

VC Sneek speelt ook komende zaterdag nog niet. De vorige week positief op corona geteste volleybalsters zijn onvoldoende hersteld.

De Sneker eredivisieclub zou zaterdag de uitwedstrijd spelen tegen VC Zwolle. Inzet is de derde plaats in de competitie, die over een best-of-three wordt beslist. VC Sneek leidt in deze serie met 1-0.

,,De intentie is er bij ons zeker om het seizoen goed af te maken. Dat hebben we Zwolle en de bond ook kenbaar gemaakt. Maar momenteel kan het gewoon niet’’, aldus Erik Drenth, bestuurslid van VC Sneek. ,,De positief geteste speelsters hebben nog niet kunnen trainen en er is opnieuw iemand van de selectie in quarantaine gegaan. Wij nemen geen enkel risico.’’

‘Wedstrijd komt te vroeg’

Vorige week werden vier selectieleden positief getest. Drenth: ,,Daar is een vijfde bij gekomen. Inmiddels zijn er drie weer hersteld, maar de wedstrijd van zaterdag komt te vroeg. Er is nog wel enige ruimte in de agenda.’’

VC Sneek moest zich afgelopen weekeinde afmelden voor het bekertoernooi. De eerste tegenstander, in de kwartfinale, zou VCN zijn geweest. Die ploeg uit Capelle aan den IJssel stuitte in de halve finale op FAST, dat verrassend had afgerekend met Sliedrecht. VCN verloor in de finale van Apollo 8 uit Borne.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
VC Sneek
Volleybal