VAM-berg scherprechter in Nederlands kampioenschap op de weg

VAM-berg scherprechter in Nederlands kampioenschap op de weg ANP

De Nederlandse wielrensters en wielrenners strijden respectievelijk zaterdag en zondag in de provincie Drenthe om de Nederlandse titel op de weg. De wedstrijden worden verreden om en nabij de VAM-berg op een afgesloten parcours, waar kan worden voldaan aan de geldende coronaregels en waar nagenoeg geen publiek welkom is.

De vrouwen vertrekken zaterdag om 14.30 uur voor 17 ronden van in totaal 124,1 kilometer met in iedere rond twee klimmetjes. Vrijwel de gehele Nederlandse top staat aan de start, met wereldkampioene Annemiek van Vleuten en haar concurrenten Anna van der Breggen, Chantal van den Broek-Blaak, Amy Pieters en Marianne Vos. Lorena Wiebes verdedigt haar titel die ze vorig jaar in Ede veroverde.

Nederlands kampioen Fabio Jakobsen kan een dag later zijn Nederlandse titel niet verdedigen. De sprinter van Deceuninck - Quick-Step kwam in de Ronde van Polen eerder deze maand hard ten val en is langdurig uitgeschakeld. Wielrenners die zes dagen later starten in de Tour de France, zoals Tom Dumoulin, Bauke Mollema en Wout Poels, ontbreken eveneens. De Nederlands kampioen van 2018 Mathieu van der Poel verschijnt wel aan de start.

De wielrenners vertrekken om 13.00 uur voor 27 ronden van in totaal 197,1 kilometer.

Nieuws

Meest gelezen