Utrecht-captain Janssen: het was genieten in het veld

Utrecht-captain Janssen: het was genieten in het veld ANP

Willem Janssen, de aanvoerder van FC Utrecht, vond de zege van zijn ploeg op Heracles (2-0) "heel hard nodig". Utrecht had tot dit weekend pas drie keer gewonnen en de laatste zege in de eigen Galgenwaard dateerde al van oktober.

"In plaats van dat het verlammend werkte, gaf het ons juist een extra boost en energie", zei Janssen voor de camera van ESPN. "Het was eigenlijk genieten in het veld. Als je ons vandaag ziet spelen, dan vraag je af waarom dit nu pas gebeurt. Dit is waar Utrecht voor staat. Laat het de opmaat zijn voor een betere periode."

FC Utrecht kwam na een half uur op 1-0 en omdat de thuisploeg enkele kansen onbenut liet, bleef het lang spannend. "In de eerste helft was het erg comfortabel en we bouwden langzaam het overwicht uit. Ik denk dat we met 4-0 moesten winnen. Heracles heeft volgens mij niet één keer op doel geschoten", aldus de captain.

"Het enige waar je kritisch over kunt zijn, is dat we het niet eerder beslisten. Maar gelukkig konden we de controle blijven houden. En 2-0 was genoeg vandaag."

Nieuws

menu