Uitsupporters moet je juist niet verbieden en waarom er nog hoop is voor Cambuur | podcast 't Hertenkamp

Illustratie LC

Illustratie LC

Het verlies in de derby tegen Heerenveen dreunt na bij Cambuur, maar toch is er nog hoop voor de Leeuwarders. Journalist Gerard Bos en oud-speler René van der Weij vertellen waarom en doen dat samen met een gast: Maarten van Tuinen, voorzitter van supportersvereniging Kern van Cambuur.

Nog twaalf wedstrijden voor de boeg, waar kan Cambuur nog de benodigde punten pakken om op z’n minst zestiende te worden en directe degradatie af te wenden? We gaan het lijstje met duels bij langs en komen tot een conclusie met uitleg en duiding.

Maar er is ook discussie: was het nou pech of kwaliteitsgebrek waarom de Leeuwarders een tegengoal zoals de 1-2 moeten incasseren? En in hoeverre kan trainer Sjors Ultee hier wat aan doen? Het komt ook ter sprake in de Vragenrubriek.

Uiteraard is er ook een vooruitblik op het duel met AZ en Maarten geeft een inkijkje in sfeeracties. Hoe maak je bijvoorbeeld die immense doeken, hoeveel werk is het, raakt het de spelers wel? En wat gebeurt er na afloop mee, zoals bijvoorbeeld het grote doek dat voor de noodgedwongen gestopte doelman Pieter Bos werd gemaakt? En het gaat ook over uitsupporters en waarom daar juist geen verbod op moet komen ondanks de ongeregeldheden na de derby.

Luisteren dus naar podcast ‘t Hertenkamp, elke donderdag via de website van de Leeuwarder Courant en ook te vinden op de bekende podcastplatformen zoals en . Deel, like en abonneer!