UNIS Flyers pakt vierde winst bij Leuven

Vreugde bij de spelers van Unis Flyers FOTO HENK JAN DIJKS

Door in Leuven met 0-5 (0-4, 0-1, 0-0) van Chiefs te winnen, bleef UNIS Flyers ongeslagen in dit kalenderjaar.

Vorige week wonnen de Heerenveense ijshockeyers twee keer van Geleen en vrijdag werd Mechelen in Thialf met 8-3 verslagen. Die reeks van overwinningen kreeg zondagavond in Leuven een vervolg.

Waar de mannen van trainer Mike Nason vrijdag pas in de derde periode de opponent op de knieën kreeg, was de wedstrijd in Leuven al na de eerste periode beslist.

Vanaf het begin scherp en gedisciplineerd

De geconcentreerd spelende Heerenveners verschalkten de Belgische goalie Wouter Peeters viermaal. Roope Nikkilä (2x), Jasper Nordemann en Marc Nijland vonden het net. „We speelden vanaf het begin nu wel scherp en gedisciplineerd”, zei Nason.

Na die prima eerste periode schakelde Flyers een tandje terug. Alleen Nikkilä scoorde nog in de laatste twee periodes. De Fin bepaalde de eindstand op 0-5.

Vierde plek

Door de winst staat Flyers stevig op de vierde plek in de stand van de BeNe-League. De achterstand op nummer drie Herentals is, met nog zeven wedstrijden te gaan, zes punten. „Het wordt lastig om de top-3 in te halen, maar het kan hoor. We worden steeds beter en krijgen Herentals zelf ook nog uit en thuis. Dat wordt beslissend”, aldus Nason.

Nieuws

menu