UEFA: noodselectie van 13 man is voldoende voor Nations League

UEFA: noodselectie van 13 man is voldoende voor Nations League ANP

Een noodselectie van 13 man, inclusief een keeper. Dat is volgens het bestuur van de Europese voetbalbond UEFA voldoende om de komende interlands in de Nations League toch te laten doorgaan, mocht het coronavirus toeslaan bij een landenploeg. Een normale selectie bestaat uit 23 spelers.

De dertien internationals dienen beschikbaar te zijn voor het vastgestelde duel en negatief te zijn getest op het coronavirus. Mochten toch te weinig spelers overblijven vanwege een besmettingsgolf in de betreffende selectie, moet het duel opnieuw worden ingepland.

Indien inhalen niet mogelijk is, bijvoorbeeld door de overvolle speelkalender, dreigt voor de ploeg die de afgelasting veroorzaakte een reglementaire nederlaag. De tuchtcommissie van de UEFA zal dan daarover een beslissing nemen.

Als geen van beide landenteams duidelijk verantwoordelijk is voor de annulering van het duel, wordt bij de UEFA per loting het resultaat bepaald.

Indien aangestelde scheidsrechters of andere officials niet kunnen aantreden in de Nations League vanwege het coronavirus, mogen arbiters afkomstig uit een van de twee landen tijdens de onderlinge wedstrijd hun rol overnemen.

Nederland speelt vrijdag tegen Polen en maandag tegen Italië. Beide duels worden zonder publiek in de Johan Cruijff ArenA afgewerkt.

Nieuws

menu